Poza de coperta - Cum se poarta papionul - Papion negru, catifea, material microfibra, camasa alba cu buline negre, sacou bleumarin, tinuta eleganta, ceremonie, barbat
Blog

Cum se poartă papionul – Despre caracteristicile și rolul unui papion, cum se prinde, unde se poartă și cum asortezi papionul în funcție de culoarea și modelul costumului tău?

Papionul este printre cele mai deosebite accesorii pentru bărbați. Ceea ce îl face un accesoriu diferit și sofisticat este rafinamentul și eleganța pe care le oferă unei ținute. În mod cert, atunci când alegi să porți un papion la o ținută elegantă, clasică sau la o ținută informală, cum ar fi cea casual, acesta îți va oferi un plus de personalitate, stil și bun-gust.

Dacă îți dorești să descoperi cum se poartă un papion într-un mod corect și potrivit pentru tine, îți recomandăm să ții cont atât de modelul ales, cât și de contextul în care urmează să îl porți. Printre aspectele importante ale unui papion sunt: calitatea sa, materialul din care este confecționat, culoarea potrivită costumului pe care urmează să îl porți la un eveniment, dar și modelul acestuia. Așadar, dacă îți plac aceste accesorii, la Monarch For Men vei putea descoperi numeroase modele de papioane potrivite pentru stilul tău, ce sunt pregătite să îți ofere un look elegant, deosebit și îngrijit atunci când le vei integra în ținuta potrivită. În continuarea articolului, vei afla detalii despre caracteristicile papionului, care este rolul acestuia, cum se prinde și se poartă într-un mod corect și potrivit, cum se alege în funcție de costumul pentru care optezi să îl porți la un anumit eveniment, dar și cum se asortează pentru ca tu să arăți cât mai spectaculos și interesant.

Cum se poartă papionul – Caracteristicile și rolul unui papion

Foarte mulți bărbați se întreabă cum se poartă papionul într-un mod cât mai potrivit atât contextului, dar și ținutei pentru care se optează. Dacă și tu ai această curiozitate, în acest articol vei putea afla mai multe detalii despre acest aspect. Însă, înainte de toate, vom prezenta care sunt caracteristicile unui papion, cât și rolul său. În primul rând, papionul ales este necesar să fie cât mai potrivit pentru stilul și ținuta ta, pentru a obține efectele dorite. Așadar, iată ce trebuie să cunoști despre caracteristicile unui papion: Papionul are patru părți importante, pe care este esențial să le cunoști, înainte de orice detalii legate modul sau contextul în care se poartă. Prima parte a papionului este reprezentată de funda acestuia. Funda poate afecta lățimea nodului obținut la final. De aceea, dacă vrei să obții un nod mai lat, îți recomandăm să alegi o fundă, bineînțeles, mai lată. A doua parte, așa cum este cunoscută, este frunza. Aceasta reprezintă, de regulă, jumătate din mărimea fundei. A treia parte este gâtul. De cele mai multe ori, este pe jumătate din dimensiunea frunzei, iar lățimea gâtului va contribui semnificativ atât la forma finală, cât și la mărimea nodului. A patra parte a papionului este cureaua. La papioanele ce au o dimensiune standard, clasică, lățimea curelei reprezintă o treime din mărimea gâtului. Cu alte cuvinte, papioanele ce au curele mai late, automat că vor avea noduri mai late. Acestea sunt caracteristicile principale ale unui papion, pe care tu trebuie să le cunoști, înainte de toate, pentru a face cea mai potrivită alegere pentru tine. De asemenea, rolul unui papion este a-ți oferi un aer elegant și rafinat, atunci când îl integrezi în ținuta potrivită, adaptată contextului la care urmează să participi. De aceea, este foarte important să știi cum se poartă corect acest accesoriu deosebit. Înainte de a afla cum se prinde papionul, conform acestor patru părți ale sale, îți vom prezenta câteva modele principale de papioane, dar și cum poți să le porți.

Foarte mulți bărbați se întreabă cum se poartă papionul într-un mod cât mai potrivit atât contextului, dar și ținutei pentru care se optează. Dacă și tu ai această curiozitate, în acest articol vei putea afla mai multe detalii despre acest aspect. Însă, înainte de toate, vom prezenta care sunt caracteristicile unui papion, cât și rolul său.

În primul rând, papionul ales este necesar să fie cât mai potrivit pentru stilul și ținuta ta, pentru a obține efectele dorite. Așadar, iată ce trebuie să cunoști despre caracteristicile unui papion:

Papionul are patru părți importante, pe care este esențial să le cunoști, înainte de orice detalii legate modul sau contextul în care se poartă.

 • Prima parte a papionului este reprezentată de funda acestuia. Funda poate afecta lățimea nodului obținut la final. De aceea, dacă vrei să obții un nod mai lat, îți recomandăm să alegi o fundă, bineînțeles, mai lată.
 • A doua parte, așa cum este cunoscută, este frunza. Aceasta reprezintă, de regulă, jumătate din mărimea fundei.
 • A treia parte este gâtul. De cele mai multe ori, este pe jumătate din dimensiunea frunzei, iar lățimea gâtului va contribui semnificativ atât la forma finală, cât și la mărimea nodului.
 • A patra parte a papionului este cureaua. La papioanele ce au o dimensiune standard, clasică, lățimea curelei reprezintă o treime din mărimea gâtului. Cu alte cuvinte, papioanele ce au curele mai late, automat că vor avea noduri mai late.

Acestea sunt caracteristicile principale ale unui papion, pe care tu trebuie să le cunoști, înainte de toate, pentru a face cea mai potrivită alegere pentru tine. De asemenea, rolul unui papion este a-ți oferi un aer elegant și rafinat, atunci când îl integrezi în ținuta potrivită, adaptată contextului la care urmează să participi. De aceea, este foarte important să știi cum se poartă corect acest accesoriu deosebit.

Înainte de a afla cum se prinde papionul, conform acestor patru părți ale sale, îți vom prezenta câteva modele principale de papioane, dar și cum poți să le porți.

Cum se poartă papionul în funcție de modelul său și la ce cămașă se poartă?

2. Cum se poarta papionul in functie de modelul sau si la ce camasa se poarta -Papion texturat, cu buline gri - albastru, elegant, camasa, bretele, barbat

Atunci când te gândești să alegi un papion, este indicat să cunoști detalii despre fiecare model în parte, pentru a face cea mai potrivită alegere pentru tine și ținuta ta, fie că este una elegantă, office sau casual, de exemplu. Iată care sunt cele mai populare și îndrăgite modele de papion:

 

 • Modelul Fluture

Acest model de papion este foarte potrivit pentru bărbații care au o dimensiune mai mare a feței, a bărbiei, dar și a gâtului. Acest model de papion are o formă versatilă și poate fi purtat la orice ocazie. Dacă te întrebi la ce cămașă se poartă acest papion, îți recomandăm să îl asortezi la o cămașă ce are tipurile de guler, Wing și Cutaway, potrivite pentru ceremonii sau diverse evenimente ce se caracterizează prin clasă și rafinament.

2. Cum se poarta papionul in functie de modelul sau si la ce camasa se poarta - Papion albastru, textura matase, material microfibra, potrivit pentru o ceremonie

 • Papionul cu model clasic

Acesta este cel mai simplu model de papion și se potrivește tuturor bărbaților, indiferent de înălțime, greutate sau structura corporală. În plus, se poate integra în orice tip de ținută, pentru că are capacitatea de a-i oferi echilibru și armonie din punct de vedere estetic și vizual. Te va ajuta să te evidențiezi prin bun-gust, rafinament, eleganță și discreție. De asemenea, are cea mai clasică formă și, de aceea, este și cea mai populară din punct de vedere al preferințelor purtătorilor. Poți asorta acest tip de papion cu o cămașă simplă, uni.

2. Cum se poarta papionul in functie de modelul sau si la ce camasa se poarta - Papion culoare bordo, textura de matase, potrivit pentru ceremonie

 • Papionul slim sau îngust

Acest model este mai îngust față de cel clasic și se poate purta atunci când optezi pentru o ținută vestimentară fie mai pretențioasă, fie chiar și o ținută ce conține elemente casual, mai informale. Pentru că are un model mai finuț, se potrivește foarte bine persoanelor ce au fața și gâtul mai subțiri. Poți asorta acest papion cu o cămașă simplă sau, dacă îți dorești să optezi pentru o ținută casual, informală, poți alege o cămașă cu imprimeuri și culori mai îndrăznețe și ieșite din tipare.

2. Cum se poarta papionul in functie de modelul sau si la ce camasa se poarta - Papion rosu, sacou, camasa, pantaloni cu carouri casual, tinuta casual, barbat

 • Papioanele Self-Tie sau legate manual

Acest model de papion se remarcă prin faptul că poate fi legat chiar de tine, cu ajutorul sfaturilor pe care ți le vom oferi în continuarea articolului. Cu răbdare și perseverență, vei reuși să obții rezultatele pe care ți le dorești în ceea ce privește legarea cât mai potrivită a papionului tău preferat. 

 • Modele de papioane care sunt gata legate

Acest model arată la fel de fantastic precum celelalte modele pe care ți le-am prezentat, plus că îți oferă confortul de a-l purta cu o mai mare ușurință, datorită modului în care a fost conceput. Îl poți purta, de asemenea, la ținute elegante și îl poți asorta cu încredere la orice tip de cămașă dorești.

2. Cum se poarta papionul in functie de modelul sau si la ce camasa se poarta - Papion rosu, aspect matasos

Aceste modele sunt printre cele mai cunoscute și purtate la diverse ținute și ocazii, pentru că pot fi asortate cu mai multe tipuri de cămăși, costume și alte articole vestimentare.

Când și cum se poartă un papion în funcție de context și cum asortezi papionul la costum?

3. Cand si cum se poarta un papion in functie de context si cum asortezi papionul la costum - Papion albastru deschis, costum negru, camasa alba, barbat, ceremonie, marturie nunta

În continuare, vei afla când și cum se poartă un papion în funcție de câteva contexte principale la care vei putea participa.

 • Printre cele mai cunoscute evenimente la care poți purta ținute cărora li se poate asorta un papion sunt, în mod cert, botezurile, nunțile sau petrecerile ce au o tematică mai elegantă și stilată. Este foarte important să optezi pentru alegerea unui papion ce are o culoare și material în ton cu ținuta. Dacă vei opta pentru o cămașă cu imprimeu mai încărcat sau care are o culoare mai captivantă, asigură-te că alegi un papion cu o culoare neutră, cât mai simplu. Evită să aglomerezi vizual ținuta, pentru a nu da greș atunci când participi la un anumit eveniment important. De asemenea, dacă îți dorești să-ți pui în evidență noul papion, îți recomandăm să porți o cămașă simplă, albă. În cazul în care ești chiar tu ginerele, îți sugerăm să optezi pentru purtarea unui papion negru, cu aspect catifelat, de foarte bună calitate.

3. Cand si cum se poarta un papion in functie de context si cum asortezi papionul la costum - Papion rosu, matasos, aspect elegant, camasa alba, maturie nunta, ceremonie

3. Cand si cum se poarta un papion in functie de context si cum asortezi papionul la costum - Papion negru, elegant, costum negru, sacou, vesta, camasa alba, ceas de mana, mire, mireasa, nunta

3. Cand si cum se poarta un papion in functie de context si cum asortezi papionul la costum - Papion negru, elegant, costum negru, camasa alba, pantofi negri lacuiti, tinuta eleganta, ceremonie, barbat3. Cand si cum se poarta un papion in functie de context si cum asortezi papionul la costum - Papion negru, material microfibra, elegant, pentru ceremonie

3. Cand si cum se poarta un papion in functie de context si cum asortezi papionul la costum - Papion negru, camasa alba, vesta gri, barbat, tinuta eleganta, ceremonie

 • Poți opta pentru purtarea unui papion și la un eveniment de tipul business. Atunci când este vorba de ținuta potrivită pentru un context profesional, nu este esențial ca aceasta să fie mult prea formală. Poți alege un papion cu un model texturat, cu o culoare veselă sau poți alege un model cu imprimeuri, precum buline sau carouri, pe care să-l asortezi cu sacoul, pantalonii și cămașa.

3. Cand si cum se poarta un papion in functie de context si cum asortezi papionul la costum - Papion bordo, material microfibra, model texturat, aspect elegant

 • Nu în ultimul rând, într-un context casual, relaxat și informal, îți poți lăsa latura creativă să opteze pentru o ținută îndrăzneață și ieșită din tipare. Cu toate acestea, este esențial să ții cont de regulile de asortare, pentru a nu da greș cu ținuta aleasă. Ai libertatea să integrezi papionul alături de o cămașă lejeră, cu dungi, carouri sau buline, o pereche de pantaloni simpli sau chiar blugi și o pereche de încălțăminte sport, precum adidașii sau tenișii. Un alt pont ar fi, să înlocuiești sacoul cu o geacă de piele sau de blugi, pentru mai multă lejeritate și confort. În plus, poți să mai adaugi și alte accesorii, de exemplu, un colier cu zale, o șapcă sau o pereche de bretele.

3. Cand si cum se poarta un papion in functie de context si cum asortezi papionul la costum - Papion cu buline, alb - negru, geaca de piele, camasa alba, pantaloni, tinuta casual

3. Cand si cum se poarta un papion in functie de context si cum asortezi papionul la costum - Papion negru, sacou si camasa casual, pataloni negri, colier, tinuta casual, extravaganta, barbat

3. Cand si cum se poarta un papion in functie de context si cum asortezi papionul la costum - Papion negru, camasa casual cu dungi, bretele, tinuta casual, barbat

3. Cand si cum se poarta un papion in functie de context si cum asortezi papionul la costum - Papion negru, camasa neagra casual, bretele negre, basca neagra, tinuta casual, barbat

Cum se pune sau se prinde papionul într-un mod corect?

4. Cum se pune sau se prinde papionul intr-un mod corect - Cum sa legi un papion, papion bej, camasa alba, barbat

Acum vei afla cum se pune, cum trebuie să stea și cum se leagă papionul, pentru ca tu să reușești să faci singur acest lucru. Așadar, iată cum se prinde papionul, în câțiva pași simpli:

 • Primul pas constă în ajustarea lungimii papionului, în așa fel încât acesta să fie suficient de lung și să se poată așeza sub piept. 
 • Apoi, va trebui să treci capătul lung peste capătul scurt, să le încrucișezi la curea, deasupra frunzei. În continuare, trebuie să tragi, încet, capătul lung prin acea buclă de la gât care se află dedesubt, apoi să tragi cât poți de bine. De asemenea, la acest pas, va fi necesar să așezi piesa lungă peste umăr.
 • Pasul al treilea constă în folosirea capătului scurt: va trebui să-l pliezi orizontal, în fața părții centrale. Acum, gâtul papionului tău se află în mijloc și începe să prindă conturul unei funde. Poți face această acțiune în timp ce folosești o oglindă, pentru a-ți fi mai ușor și a avea mai multă vizibilitate.
 • Următorul pas constă în plierea capătului lung – care a rămas peste umăr, în jos, neapărat să fie perpendicular pe acel pliu pe care l-ai realizat cu ajutorul capătului scurt. Va fi necesar să te asiguri că utilizezi doar cureaua acestui papion, nu frunza. Trebuie să îl menții în centru, pentru a obține rezultatul dorit.
 • În acest pas, trebuie să iei capătul lung, să-l pliezi și să prinzi cele două părți, neapărat împreună. Se va crea o formă de fundă asemănătoare cu cea anterioară.
 • Apoi va trebui să-ți treci degetul prin acea buclă care s-a format în partea de sus a papionului, cu scopul de crea puțin spațiu. În continuare, trebuie să treci capătul lung, pliat, prin bucla ce se află în spatele piesei orizontal. Atenție, capătul pliat va intra primul. Este necesar să-l tragi ușor și să te asiguri că țesătura sa nu se va răsuci.
 • În penultimul pas, va fi necesar să treci materialul până la jumătate, cu mare grijă pentru că trebuie să fie egal pe amândouă părțile. În felul acesta, se va forma acea jumătate din spatele papionului. Fiecare dintre acestea, va trebui să aibă câte o parte pliată, dar și un vârf, conform modelului tău de papion pe care l-ai ales de la Monarch For Men.
 • Odată ce ai obținut simetria dorită, trebuie să tragi strâns de fiecare capăt care a fost pliat. În felul acesta, vei putea fixa nodul papionului.

4. Cum se pune sau se prinde papionul intr-un mod corect - Papion galben, material microfibra, aspect elegant

Dacă vei ține cont de acești pași, vei reuși să prinzi sau să legi papionul așa cum ți-ai dorit!

În concluzie, papionul și-a menținut, de-a lungul timpului, aerul aristocrat, rafinat și elegant. Dacă optezi pentru purtarea acestuia și integrarea sa în ținutele tale deosebite, potrivite pentru anumite evenimente, vei avea garanția unui rezultat excelent, iar aparițiile tale vor nu vor trece neobservate. Așadar, consultă catalogul nostru online cu produse atent selecționate și realizate pentru tine, stilul tău, constituția ta fizică și fă cea mai potrivită alegere pentru următoarele evenimente speciale din viața ta, doar cu Monarch For Men! 

Sursă foto: Pexels.com, Pixabay.com, Monarchformen.ro.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *