Ținute de iarnă bărbați_ care sunt articolele vestimentare care nu ar trebui să îți lipsească din garderobă
Blog

Ținute de iarnă pentru bărbați: care sunt articolele vestimentare care nu ar trebui să îți lipsească din garderobă?

Anotimpul de iarnă și temperaturile scăzute nu așteaptă niciodată să fim pregătiți în totalitate din punctul de vedere al ținutelor de zi cu zi. La acest capitol, bărbații sunt de multe ori neglijați, în lumina reflectoarelor fiind femeile, deoarece ținutele acestora sunt considerate mai dificil de creat. Însă, dacă stăm și ne gândim puțin, este la fel de greu să creezi ținuta unui bărbat stilat. Îți trebuie, totuși, un minimum de viziune fashion și de puțină pricepere în privința asortării materialelor și culorilor.

De asemenea, poți crea ținute de iarnă pentru bărbați nu tocmai excepționale. Asta pentru că și în acest caz, există câteva lucruri pe care ar trebui să le eviți cu desăvârșire. Dar stai fără griji, pentru că în acest articol îți vom explica ceea ce ar trebui să știi despre crearea celor mai frumoase ținute pentru bărbați de iarnă: ce materiale ar trebui să alegi, cum combini culorile și țesăturile și îți vom vorbi și despre cele mai comune greșeli pe care le fac bărbații atunci când își aleg hainele, astfel încât să nu te numeri și tu printre ei.

Ținute de iarnă pentru bărbați: ce greșeli trebuie să eviți?

În cazul în care nu ți-ai pus încă la punct garderoba pentru iarnă, fii foarte atent la greșelile pe care ți le vom prezenta în continuare. De regulă, la capitolul legat de ținuta de iarnă pentru bărbați, protagoniștii se împart în două mari categorii, și anume: cei care se îmbracă prea subțire pentru temperatura de afară și cei care se îmbracă mult prea gros. În ambele cazuri, însă, ordinea straturilor de haine este greșită.

1. Ținute de iarnă bărbați_ ce greșeli trebuie să eviți

Deși poate părea un lucru banal, hainele chiar trebuie îmbrăcate într-o anumită ordine, astfel încât să poată crea în mod eficient o barieră termică protectoare împotriva frigului de afară. În acest caz, „regula” spune că piesa vestimentară care este cea mai aproape de piele trebuie să fie și cea mai subțire. Cu alte cuvinte, trebuie să te îmbraci începând cu țesături de la cele mai subțiri până la cele mai groase. Întotdeauna trebuie să te gândești la propriul tău confort termic și să acționezi în consecință. Spre exemplu, să porți doar o cămașă pe sub geaca de iarnă nu este chiar cel mai fericit caz. Să zicem că ajungi la birou, unde există o problemă cu încălzirea, și ai două variante: ori rămâi cu geaca pe tine, ceea ce nu credem că este chiar cel mai confortabil lucru, ori rămâi în cămașă, însă cu siguranță îți va fi frig. Pentru a evita asemenea situații, ia-ți un pulover peste cămașă – în cazul în care ți se face prea cald, îl dai repede jos și ai rezolvat problema.

A doua cea mai frecventă greșeală este reprezentată de faptul că bărbații nu prea verifică vremea și, astfel, ajung să nu se îmbrace în concordanță cu gradele de afară. Spre exemplu, dacă afară temperatura este în jur de 10 grade Celsius, atunci cu siguranță nu vei avea nevoie de cea mai groasă geacă de iarnă din dulap. Poți, în schimb, să alegi o geacă de grosime medie, pentru că îți va oferi suficient confort termic pe toată durata zilei. În schimb, în cazul în care afară ninge de câteva zile, iar temperaturile sunt în jur de 0 grade Celsius sau chiar mai puțin, atunci va fi nevoie să optezi pentru geaca ta pufoasă și călduroasă, dar și pentru o pereche de ghete sau bocanci cu talpă groasă, eventual antiderapantă.

Următoarea greșeală pe care, din păcate, o face toată lumea, nu doar bărbații, este reprezentată de alegerile neinspirate. De multe ori avem tendința de a ne repezi către hainele realizate de branduri cunoscute, fără să ținem cont de calitate, grosime sau chiar de prețul de achiziție. De câte ori nu ai văzut geci fabricate din poliester vândute ca geci de iarnă la prețuri exorbitante doar pentru numele brandului? Poliesterul nu este un material care să țină de cald și în niciun caz nu este potrivit pentru anotimpul de iarnă. Cea mai bună alegere este lâna – în varianta simplă sau în combinație cu alte tipuri de materiale. Lâna are proprietăți ignifuge, este foarte rezistentă la umiditate, oferă un confort termic extraordinar și, în plus, reușește să își păstreze aspectul frumos chiar și după mulți ani de la achiziție dacă este îngrijită în mod corespunzător.

Așa cum este foarte simplu să cheltuiești foarte mulți bani pe lucruri inutile sau nepotrivite, la fel de simplu este să nu investești suficient în piese vestimentare de care chiar ai nevoie. Dacă și tu te afli în această situație, încearcă să repari lucrurile începând de acum și ne vei mulțumi mai târziu. Te întrebi ce ar fi indicat să îți achiziționezi? Ei, bine, pentru banii dați pe paltoane și geci pentru bărbați nu o să îți pară rău niciodată. De altfel, reușești să acoperi două situații dintr-o singură mișcare: vei avea la îndemână paltonul atunci când temperaturile nu sunt chiar atât de speriat și o geacă groasă pentru zilele în care totul este înghețat. De asemenea, ar trebui să faci câteva mici investiții și în privința articolelor vestimentare termice, în special pentru maiouri și șosete sau ciorapi. Nu uita de perechea de bocanci sau ghete de calitate, cu talpă groasă și antiderapantă.

Ținute de bărbați de iarnă: ce materiale să alegi?

2. Ținute bărbați de iarnă_ ce materiale să alegi

Poți crea foarte ușor ținute casual pentru bărbați de iarnă dacă ai cunoștințe despre cum să combini materialele între ele. De altfel, este un lucru deosebit de important să cunoști țesăturile din care sunt fabricate hainele pe care vrei să le porți pentru a avea parte de confort termic. Știi care sunt materialele preferate pe timp de iarnă? Lâna și bumbacul. Despre lână deja ți-am povestit câteva lucruri, însă trebuie să îți mai spunem și faptul că este materialul cu cea mai mare putere de izolare termică. În magazine găsești foarte multe modele de pulovere pentru bărbați din lână, în diverse culori și variante stilistice. Bumbacul nu oferă același confort termic așa cum face lâna, însă este un material foarte rezistent în timp, ușor de curățat și de întreținut.

Ținută casual sau elegantă de iarnă pentru bărbați: ce n-ar trebui să îți lipsească din garderobă?

Chiar dacă pare evident, primul articol vestimentar despre care vom vorbi este puloverul, pentru că este cel cu ajutorul căruia reușești să creezi atât o ținută casual pentru bărbați de iarnă, cât și una elegantă. În ceea ce privește crearea de ținute elegante pentru bărbați de iarnă, îți recomandăm să alegi pulovere fabricate din cașmir, acest material fiind un derivat al lânei, ceea ce înseamnă că îți va asigura suficientă căldură chiar și în zilele foarte reci. În prezent ai atât de multe variante și culori la dispoziție, încât ai ocazia să îți creezi foarte multe ținute pentru la fel de multe ocazii și locuri în care vei merge. Pentru a-ți realiza o ținută elegantă pentru bărbați de iarnă prin care să impresionezi cu adevărat, acompaniază puloverul din cașmir cu o cămașă (pe dedesubt). Iar dacă vrei să știi care sunt cele mai populare culori în materie de pulovere pentru bărbați, îți vom spune că topul este alcătuit din maro, verde închis și bleumarin. Totuși, există și alte nuanțe care încep să prindă popularitate, acum ar fi vișiniu, gri închis, gri deschis sau galben muștar.

Marele avantaj al puloverelor este reprezentat de faptul că pot fi asortate cu orice tip de pantaloni pentru bărbați. Fie că alegi o pereche de blugi, fie o pereche de pantaloni eleganți, nu ai cum să dai greș. Majoritatea pantalonilor eleganți sunt fabricați dintr-un amestec de poliester, elastan și vâscoză, ceea ce poate nu îți oferă chiar cel mai mare confort termic, însă te poți gândi la ce ai putea purta pe dedesubt, astfel încât să nu îți fie frig. Mai există și variantele fabricate din lână și vâscoză, ceea ce pare perfect pentru anotimpul de iarnă. Nici blugii nu sunt călduroși, așa că dacă te gândești deja la câteva ținute casual de iarnă pentru bărbați, nu uita să te echipezi bine și pe dedesubt. În cazul în care ești adeptul ținutelor elegante, poți elimina puloverul din ecuație și îl poți înlocui cu o cămașă; iar ca să nu îți fie frig, asigură-te că ai la îndemână câteva veste pentru bărbați, de preferat în diferite culori, astfel încât să te poți asorta corect.

Urmează să vorbim despre paltoane și geci, pentru că nici acestea două nu ar trebui să îți lipsească din garderobă pe timp de iarnă. În ceea ce privește paltonul, te poți limita la unul singur, mai ales dacă ești o persoană care nu obișnuiește să se îmbrace prea des cu haine elegante. Chiar și așa, ar trebui să alegi un palton din lână, astfel încât să îți țină de cald. La capitolul geci poți plusa mai mult. Dacă te gândești că în anotimpul de iarnă nu există doar zile cu zero grade Celsius sau mai puțin, ci și zile însorite cu 10-12 grade Celsius, atunci va fi nevoie să îți achiziționezi două geci. Una groasă cu care să poți petrece fără probleme zile distractive pe pârtie și una puțin mai subțire, care să îți fie camarad în zilele cu soare. Asigură-te că nu îți achiziționezi o geacă sau un palton foarte strâmt, tocmai pentru că trebuie să te simți confortabil. Iar pentru a avea parte de confort, ceea ce alegi să porți pe deasupra trebuie să fie suficient de lejer. Însă, atenție, acest lucru nu înseamnă că trebuie să ajungi în cealaltă extremă și să îți achiziționezi o geacă foarte largă, spre exemplu. Pentru a te bucura cât mai mult timp de geacă și de palton, îți recomandăm să nu le speli la mașina de spălat, ci doar la curățătorii profesionale.

3. Ținută iarnă bărbați_ ce n-ar trebui să îți lipsească din garderobă - palton

Nu trebuie să uităm de accesorii, pentru că ele sunt atât practice și utile, dar adaugă și un plus stilistic ținutei tale dacă sunt alese cu grijă. La acest capitol vorbim, în primul rând, despre accesorii pentru cap: pălării, șepci, berete, fesuri – ai la dispoziție o mulțime de variante, trebuie doar să le probezi pe fiecare în parte ca să vezi care anume te prinde cel mai bine. De asemenea, ai grijă și la stilul ținutei. Dacă optezi pentru ceva elegant, îți recomandăm să mergi pe variantele de pălărie și beretă (sau bască). Șapca și fesul se potrivesc mai bine în ținutele casual.

Apoi, vei mai avea nevoie de mănuși. Găsești modele din lână, bumbac și piele naturală sau ecologică. Alege mănuși din piele doar pentru ținutele elegante, iar celelalte materiale textile pentru ținutele mai relaxate. Ca să nu iasă prea tare în evidență, îți recomandăm să alegi o pereche în aceeași nuanță cu pantofii, geaca sau paltonul. În acest fel, creezi și un echilibru în ținuta ta de iarnă. Iar dacă vrei ca mănușile tale să fie călduroase, te sfătuim să îți achiziționezi o pereche cu căptușeala fabricată din cașmir. Un plus în ceea ce privește stilul, dar și pentru confort termic îl obții purtând fulare și eșarfe pentru bărbați. Ambele variante se potrivesc stilului elegant, însă pentru cel casual îți recomandăm să alegi doar fulare. Există variante atât de fulare, cât și de eșarfe din cașmir. Fără nicio îndoială, cașmirul este unul dintre cele mai elegante materiale, fiind și foarte rezistent în timp.

3. Ținută iarnă bărbați_ ce n-ar trebui să îți lipsească din garderobă - mănuși

Atunci când trebuie să te îmbraci pentru temperaturi scăzute, vei fi surprins când vei vedea câte opțiuni ai la îndemână. Cheia succesului este reprezentată de alegerea corectă a hainelor atât din punctul de vedere al țesăturilor și culorilor, cât și din cel al stilului care ți se potrivește cel mai bine. Chiar dacă am tot spus faptul că cel mai important este confortul termic, acest lucru nu înseamnă că trebuie să te îmbraci cu foarte multe haine. Ideea este să ai suficientă libertate de mișcare pentru că altfel, dacă vei fi prea înfofolit, îți va fi frig, contrar așteptărilor. Sfaturi despre cum să îți creezi ținute reușite, dar și articole vestimentare și pantofi pentru bărbați găsești pe site-ul nostru.

 

Sursă foto: freepik.com.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *