smoking, tuxedo barbati
Blog

Cum ar trebui să se potrivească un costum | Ghidul pentru potrivirea perfecta

Deși sunt o piesa clasică, costumele sunt supuse unor modificări de design în funcție de tendința actuală. Pentru mulți bărbați asta face să fie dificil să găsească un costum care să se potrivească și in care să se simtă bine. Nu vrei să arăți neglijent cu un costum larg, dar nici nu vrei să arăți ca și cum te sufoci în costumul tău. Aveți încredere în noi, există o potrivire perfectă pentru orice tip de conformație, dar trebuie să știți ce să căutați.

Cum ar trebui să se potrivească costumul?

Am promis o potrivire perfectă pentru oricine și o avem. Urmați aceste reguli despre cum ar trebui să se potrivească un costum și veți fi pe drumul cel bun.

costum barbati bleumarin

Lungimea sacoului

Lungimea pare adesea cea mai grea decizie referitor la cum ar trebui să se potrivească un sacou de costum. Nu vrei sacoul sa fie prea lung – îți distorsionează proporțiile naturale, si nici nu vrei să fie prea scurt – se provoacă aceeași problemă. Există două moduri pentru a verifica lungimea jachetei.

O metoda e sa stai cu mâinile jos pe lateral. Partea de jos a sacoului ar trebui să fie la baza pumnului. Cealaltă metodă este să te asiguri că partea de jos a sacoului se afla aproximativ la jumătatea șlițului de la pantaloni. Ca regulă clasică, costumele ar trebui să vă ofere și o mică acoperire în partea de jos a spatelui.

Umerii și cusătura umerilor

Unul dintre cele mai importante lucruri la care trebuie să te uiți cu umerii unui costum este locul unde este cusătura. Cusătura care leagă umerii de brațele jachetei este un indicator de încredere pentru potrivire. Practic, cusătura ar trebui să fie la marginea umărului, chiar acolo unde coboară până la braț.

Umerii unui costum trebuie să fie plați și netezi. Nu doriți țesături șifonate sau cute. Deși există o mulțime de lucruri pe care croitorii le pot repara pentru ca costumul să se potrivească mai bine, umerii sunt dificili. Deoarece nu este un proces ușor sau ieftin să fixați umerii, este mai bine să vă asigurați că se potrivesc și să adaptați alte piese.

costum barbati visiniu

Brate

Când vorbim despre brațe atunci când alegem costumul, nu vorbim atât de mult despre mâneca sacoului, cât despre însuși găurile pentru braț. Desigur, nu le doriți prea înalte sau strânse. Costumele pot să nu fie cea mai confortabilă ținută, dar nici nu ar trebui să te ciupească.

Lungimea mânecilor sacoului ar trebui să fie la baza încheieturii mai aproape de umeri, și să expună puțin cămașa.

costum barbati in trei piese

Stai departe de costumele cu găuri pentru brațe care se extind în jos 5-7 cm. Va face ca restul costumului să pară mai puțin un costum și mai mult un sac. Nu ar trebui să simți partea de jos a găurii la subsuoară. Practic, caută suficient spațiu pentru a fi confortabil, dar ai grijă să nu fie prea mult spațiu suplimentar.

Secțiunea de la mijlocul sacoului

Corpul costumului este la fel de important ca și lungimea. Amintiți-vă, nimeni nu vrea să se simtă înțepenit sau să înoate într-un costum frumos. Un costum potrivit înfrumusețează pe oricine, atâta timp cât o faci corect. Ar trebui să simți că sacoul de costum îți „îmbrățișează” ușor trunchiul, dar ușor este cuvântul cheie aici.

costum barbati bleumarin

Inchide butonul superior pentru a testa potrivirea. Dacă vezi că sacoul se desface în sus și în jos, este prea strâns. Costumul creează un fel de formă de X care se extinde de la nasture.

Este mult mai ușor să îmbraci un sacou decât să-l dezbraci, așa că este mai bine să găsești o mărime puțin mai mare. De asemenea, ar trebui să poți strecura mâna sub oricare dintre revere fără a te strange prea mult la spate.

Lungimea mânecii

Acesta este un alt domeniu în care există două sfere de opinie diferite. Vă recomandăm să alegeți o cale de mijloc sau să mergeți pe opțiunea mânecii puțin mai scurte.

Prima modalitate de a verifica lungimea mânecii optează pentru o mânecă ceva mai lungă. Stai cu brațele lângă tine și vezi unde cade mâneca. În mod ideal, mânecile ar trebui să ajungă acolo unde încheietura mâinii și baza degetului mare se unesc.

Următorul mod de a găsi o potrivire bună a mânecilor este similară, dar veți ajunge cu mâneci mai scurte. Stai cu brațele jos și palmele orizontale (cu fața la podea). Mâneca ar trebui să se așeze la aproximativ jumătate de centimetru deasupra mâinii tale. Această potrivire este deosebit de populară printre purtătorii de ceasuri și bărbații cărora le place să sa se vada mâneca cămășii.

lungime manceca costum

Poziția nasturilor

Pentru costume sau sacouri cu doi nasturi, ne referim la nasturele de sus. Pentru jachetele cu trei nasturi, ne referim la nasturele din mijloc. Oricum, regula nasturilor este aceeași, depinde doar la ce nasture te uiți pentru a judeca poziționarea. Nasturele ar trebui să fie puțin deasupra sau sa ajungă întotdeauna buric și absolut niciodată dedesubt.

În funcție de preferințele dvs., puteți muta butonul mai sus. Cu toate acestea, cel mai bine este să nu aveți un nasture care să se așeze la un centimetru sau mai mult deasupra buricului.

Gulerul sacoului

Gulerul sacoului nu va fi confortabil dacă este prea strâns. Cu toate acestea, dacă este o potrivire proastă, veți avea goluri cu care se vor crea un fel de „corturi”. Din păcate, nu toate problemele cu gulerele apar pentru că gâtul este prea mare.

De multe ori umerii sau corpul sacoului afectează modul în care se potrivește gulerul. Gulerele, precum umerii, nu sunt cel mai ușor de modificat la croitor. Având în vedere acest lucru, încercați să găsiți cel mai potrivit guler de la început.

Un guler care se potrivește bine nu va avea spații mari între interiorul său și cămașa de dedesubt. În timp ce gulerul cămășii se află pe spatele gâtului tău, poți în continuare să vezi dacă gulerul tău se potrivește verificând cu cămașa. Gulerul costumului ar trebui să atingă în continuare gulerul cămășii, fără goluri si fără a-ți strânge materialul cămășii.

Cum ar trebui sa se potrivească pantalonii?

Acum că știi totul despre cum ar trebui să se potrivească un sacou, să vorbim despre pantaloni de costum.

Croiala pantalonilor

Când vorbim despre croiala pantalonilor, vorbim despre cât de strânși sunt. Nu vă faceți griji, vom acoperi și lungimea mai târziu! Pantalonii de costum ar trebui să aibă un aspect pe măsură, dar fără a fi prea strâmți. Țintește-te pentru aproximativ doi centimetri de material suplimentar de fiecare parte a piciorului.

Puteți pur și simplu să ciupiți materialul pe ambele părți pentru a verifica. Este destul de ușor să găsești lățimea picioarelor pantalonilor de costum, așa că dacă ai găsit perechea perfectă, sunați-vă croitorul.

Lungime si tiv

Dacă pantalonii sunt prea scurți, este destul de evident imediat. Cel mai mare motiv de îngrijorare este probabil dacă sunt prea lungi. În funcție de stilul tău personal, poți alege cat de mult material se suprapune pe pantofi. Pantalonii de costum pot sa nu se suprapună pe pantofi, respectiv nu vor avea deloc pliuri, deși, de obicei, cel mai bine este să mergi cu cel puțin o ușoară suprapunere.

Pantalonii de costum cu suprapunere sporita nu arată la fel de formali sau lustruiți ca cei cu o suprapunere ușoară, așa că puteți alege să îi evitați în funcție de ocazie.

O suprapunere subtilă înfrumusețează orice tip de corp și este întotdeauna la punct, indiferent de ocazie. Aceasta este o altă soluție ușoară pentru orice croitor. Doar cereți-le să faca tivul după stilul ales de dvs.

Pentru ispirație vizuală puteți accesa acest link.

costum barbati bleumarin

Talie la înălțimea potrivită

Potrivirea taliei dă probleme multor bărbați din câteva motive. Primul este că mulți bărbați consideră pantaloni ca niște blugi și au talia pantalonilor de costum acolo unde merg blugii. Din păcate, nu așa ar trebui să se potrivească pantalonii de costum. Talia este mai sus, de obicei ajungând cel puțin până la osul superior al șoldului.

Desigur, puteți spune dacă talia se potrivește sau nu destul de ușor. Nu ar trebui să se înfunde, dar nici nu ar trebui să lase goluri uriașe acolo unde materialul se întinde de la talie.

Una dintre cele mai bune modalități de a verifica talia este pur și simplu purtarea pantalonilor fără centură. Pantalonii de costum ar trebui să se potrivească astfel încât talia să fie suficient de sigură pentru a rezista chiar și fără.

pantaloni barbati gri

Croiala potrivita a cămășii

Chiar daca cămașa nu face parte din costumul tău, nu poți purta costumul fără ea. Cămașa ta este un punct de accent care crează aspectul general al ținutei. Când o pui așa, ar fi bine să te asiguri că și cămașa se potrivește corect!

Partea de mijloc a cămășii

Corpul cămășii tale îți acoperă trunchiul. Deși sacoul acoperă o mare parte din această zonă, există încă o zona expusa . Dacă cămașa ta este prea mare, vei vedea țesătura suplimentară „umflându-se”. Desi unele cămăși sunt largi în jurul pieptului, îți poți da seama cu adevărat mărimea în talie. Dacă e prea larga, aceasta se va umfla, arătând puțin ca aluatul cu drojdie.

De obicei, puteți simți dacă o cămașă te îmbrățișează prea strâns. Desigur, nasturii tăi simt și ei tensiunea și de aceea materialul se încrețește in zona nasturilor dacă cămașa este prea strânsă. Veți vedea adesea și unele trageri în jurul cusăturilor și umerilor.

camasa barbati alba

Lungimea cămășii

În mod ideal, o cămașă perfectă trebuie să scadă la doar câțiva centimetri mai jos de locul unde ar sta cureaua. Dacă o cămașă este prea lungă, veți avea o țesătură suplimentară umflată deasupra sau mototolită în pantaloni.

Dacă o cămașă este prea scurtă, poate fi dificil să o ții ascunsa înăuntru în timpul activităților tale. Cel puțin, o cămașă ar trebui să fie suficient de lungă pentru a acoperi complet sau să cadă sub linia centurii.

Umeri și cusături

Umerii cămășii, la fel ca și pentru sacou, ar trebui să se așeze cu cusătura chiar la umăr, unde se înclină în jos. Din nou, la fel ca în cazul sacourilor, găurile pentru brațe ale cămășii ar trebui să-ți ofere spațiu de mișcare, dar nu prea mult.

Mâneci și manșeta

Mâneca ta nu ar trebui să te ciupească atunci când îndoi brațul, dar nici nu ar trebui să fie suficient de largă pentru a se încreți. Mai aveți încă un centimetru sau doi de spațiu suplimentar dacă mânecile se potrivesc corect, deși majoritatea mânecilor se îngustează ușor pe măsură ce se apropie de manșeta cămășii.

Manșetele cămășii ar trebui să fie suficient de mari pentru a vă strecura mâna fără să le deschei. Manșetele ar trebui să lovească chiar în jurul locului în care mâna se unește cu încheietura mâinii (unde sunt oasele mai proeminente).

De ce este important ca un costum să fie bine potrivit?

După cum se spune, nu ai a doua șansă să faci o primă impresie. Desigur, ai putea avea o a doua șansă de a cunoaște pe cineva, dar nu poți schimba imaginea pe care ai dat-o la prima întâlnire.

În situații ocazionale, este mult mai ușor să faci o impresie bună doar pe baza personalității tale. Cu toate acestea, în aproape orice situație care necesită un costum, aspectul tău face multe din asta pentru tine.

Costumele nu sunt pentru grătare și petreceri casual de vară. Sunt un articol rezervat pentru situații mai formale, orientate spre afaceri sau evenimente speciale. Este de la sine înțeles că în aceste situații, o primă impresie bună poate fi primordială pentru succesul tău.

Purtarea de haine care practic atârnă de tine dă impresia de lejeritate, sau cel puțin de cineva care depune puțin efort în ținută. Desigur, hainele prea strâmte sau prea mici nu vă fac nici un favor.

Un costum bine croit arată că ești mândru de eforturile tale și de tine. Nu numai asta, poate arăta că ești coordonat și meticulos.

Acordând atenție la ceea ce poate părea puțin, poți face o mare diferență în modul în care oamenii te percep la început și vor continua să o facă de acolo înainte.

Chiar dacă nu ești încrezător în tipul tău de corp, a avea un costum bine croit și potrivit este o necesitate absolută. Nu trebuie să înoți în haine sau să simți că costumul tău te sufocă. Trebuie doar să lucrezi cu proporțiile tale și cu modul în care costumul se potrivește corpului tău.

Concluzie

Pentru fiecare bărbat care a avut dificultăți să-și găsească costumul potrivit, acum ai răspunsul. Acest ghid v-a oferit toate instrumentele de care aveți nevoie pentru a arăta bine.

Amintiți-vă, aceste sfaturi despre cum ar trebui să se potrivească un costum funcționează pentru oricine, indiferent cât de înalt, scurt, subțire sau lat sunteți. Bazează totul pe proporțiile tale, găsește un croitor grozav și gata!

Costume barbati - Costum casual barbati slimfit gri lana
Selectează opțiunile Acest produs are mai multe variații. Opțiunile pot fi alese în pagina produsului.
1.200,00lei TVA inclus
Costume barbati - Costum casual slimfit caramiziu
Selectează opțiunile Acest produs are mai multe variații. Opțiunile pot fi alese în pagina produsului.
1.399,00lei TVA inclus
Costume barbati - Costum mire slim fit bleumarin cu rever tip sal satinat
Selectează opțiunile Acest produs are mai multe variații. Opțiunile pot fi alese în pagina produsului.
1.500,00lei TVA inclus
Costume barbati - Costum mire slim fit negru din lana si rever lucios
Selectează opțiunile Acest produs are mai multe variații. Opțiunile pot fi alese în pagina produsului.
1.200,00lei TVA inclus

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *