1 Tinuta pentru nunta barbati ce greseli sa NU faci
Blog

Ţinute de nuntă pentru bărbaţi: ce greşeli să NU faci şi cum să alegi cele mai bune ţinute

O ţinută de nuntă nu trebuie să fie un motiv de stres, în special atunci când cunoşti regulile de bază pentru a face cele mai bune alegeri vestimentare. Nunţile sunt unele dintre cele mai importante evenimente din viaţa unui om, de aceea acestea merită o atenţie deosebită, nu numai atunci când vine vorba de regulile de etichetă, ci şi la capitolul stil vestimentar.

Sezonul de nunţi se poate întinde pe tot parcursul unui an, ceea ce înseamnă că există ţinute care se pretează atât pentru vremea rece, cât şi pentru vremea caldă. Desigur, vremea va fi un criteriu important, însă cel mai important este cum te raportezi la eveniment. Eşti chiar tu mirele? Vei fi cavaler de onoare? Eşti invitat la o nuntă a unui coleg? Vei merge la un eveniment al unei rude? Astfel de întrebări sunt cele mai importante atunci când vrei să stabileşti cum te vei îmbrăca.

În general, ţinutele de nuntă se împart în două categorii esenţiale şi anume costumaţia pentru mire şi costumaţia pentru invitaţi. Bineînţeles, mirele va avea o ţinută mai elaborată, deoarece acest eveniment marchează una dintre cele mai importante zile din viaţa sa, zi pe care o va ţine minte pentru totdeauna.

Indiferent de stilul tău de zi cu zi, o ocazie specială precum o nuntă va impune eleganță şi atenţie la detalii. Totuşi, vestea bună este că poţi adapta uşor orice costumaţie pentru a o aduce mai aproape de stilul tău personal.

Dacă vrei să descoperi mai multe despre costumaţia pentru bărbaţi de nuntă, ce greşeli să nu faci când o alegi, dar şi cum să optezi pentru cele mai inspirate piese vestimentare, am pregătit pentru tine câteva informaţii care să te inspire.

Vestimentația de bărbați pentru nuntă: ce greşeli să NU faci

Fie că este vorba de o ţinută de zi de pentru bărbaţi sau de una de seară şi indiferent de anotimp sau particularităţile evenimentului, există câteva greşeli pe care trebuie neapărat să le eviţi:

 • Alegi costume care nu se potrivesc măsurilor tale. Atunci când optezi pentru costume de bărbaţi, este important ca acestea să îţi vină perfect. Chiar dacă micile detalii par insesizabile, acestea sunt de fapt foarte vizibile. O ţinută elegantă trebuie să arate întotdeauna impecabil, iar o mărime prea mare sau prea mică va strica complet echilibrul. Acest lucru nu este valabil numai atunci când cumperi un costum, ci şi atunci când alegi piesele separat. Ai nevoie de cămăşi pentru bărbaţi şi de pantaloni de bărbaţi care să îţi vină la fix. 
 • Nu îţi alegi vestimentaţia din timp. Un eveniment special necesită puţină pregătire din timp. Fie că eşti mire, cavaler de onoare sau invitat, trebuie întotdeauna să îţi pregăteşti ţinuta cu cel puţin o săptămână înainte şi cu câteva săptămâni înainte în cazul mirilor şi al cavalerilor de onoare? De ce? În primul rând, pentru a evita stresul. Dacă probezi costumul cu doar câteva zile înainte şi observi mai multe probleme, atunci te vei simţi presat să le rezolvi cât mai repede. De asemenea, în anumite cazuri, micile defecte sau detaliile care nu îţi sunt pe plac nu se pot rezolva cât ai clipi. Se poate întâmpla ca echipa de croitori să aibă alte obligaţii ori ca produsele pe care le dorești să nu se poată livra foarte repede. 
 • Nu pui accent pe accesorii. Accesoriile sunt foarte importante şi în cazul ţinutelor pentru bărbaţi, nu numai în cazul celor pentru doamne şi domnişoare. De aceea, nu uita să îţi alegi cravate, papioane, butoni şi orice alt tip de accesorii din timp. Acordă atenţie modului în care acestea se integrează în ţinutele de nuntă bărbăteşti, dar observă şi cât de confortabile sunt. Un papion sau o cravată care nu se ajustează corect şi îţi provoacă disconfort reprezintă o problemă care ţi-ar putea strica întreaga seară. 
 • Optezi pentru pantofi eleganţi, dar incomozi. Pantofii pentru bărbaţi nu sunt dificil de ales din punct de vedere al materialului şi al culorii, deoarece vei găsi pe piaţă suficiente modele din care să alegi. Totuşi, este esenţial ca pantofii pe care îi porţi la un eveniment să fie comozi, astfel încât tu să te poţi simţi bine toată seara. În cazul doamnelor şi domnişoarelor, tocurile înalte se pot schimba uşor cu pantofi cu talpă joasă sau cu pantofi cu un toc mai mic, însă domnii nu îşi permit acest lux. De aceea, pantofii tăi trebuie să ţi se potrivească perfect din punct de vedere al calapodului. Cea mai bună soluţie este să îi porţi prin casă cu câteva zile înainte dacă aceştia sunt noi pentru a observa dacă sunt alegerea potrivită. 
 • Încerci prea mult să te asortezi cu partenera. Să asortezi anumite detalii ale ţinutei tale cu cea a partenerei nu este o idee rea, însă nu trebuie să exagerezi. Dacă cea care te însoţeşte alege o rochie galben electric, acest lucru nu înseamnă că tu va trebui să porţi un costum de aceeaşi culoare. Ba mai mult, nu este necesar să asortezi ţinutele dacă nu doreşti. Ceea ce este esenţial este ca ţinutele voastre să se încadreze în acelaşi dress code şi anume black tie în cazul nunţilor tradiţionale. Mai simplu spus, outfiturile voastre trebuie să pară din acelaşi „decor” pentru ca totul să arate impecabil.
 • Nu ţii cont de specificul evenimentului. O nuntă pe plajă cu un dress code ceva mai casual nu va impune un costum elegant. Pe de altă parte, o nuntă într-un restaurant de lux va impune un dress code black tie. Ține întotdeauna cont de locaţia şi de specificul evenimentului deoarece nu toate evenimentele sunt la fel.

Costumația de nuntă pentru bărbaţi: cum alegi ţinuta de mire

Costumația de nuntă pentru bărbaţi: cum alegi ţinuta de mire 1Costumația de nuntă pentru bărbaţi: cum alegi ţinuta de mire 2

Costumația de nuntă pentru bărbaţi: cum alegi ţinuta de mire 3Costumația de nuntă pentru bărbaţi: cum alegi ţinuta de mire 4

Costumația de nuntă pentru bărbaţi: cum alegi ţinuta de mire 5Costumația de nuntă pentru bărbaţi: cum alegi ţinuta de mire 6

Costumația de nuntă pentru bărbaţi: cum alegi ţinuta de mire 7Costumația de nuntă pentru bărbaţi: cum alegi ţinuta de mire 8

Ţinuta de mire este una pe care o vei ţine minte pentru tot restul vieţii tale: şi asta într-un sens pozitiv. De aceea, este o idee bună să alegi o ţinută specială, dar comodă, care să îţi reflecte stilul personal, dar care să se adapteze în acelaşi timp la specificul evenimentului. Iată câteva sfaturi pentru a alege inspirat o ţinută de mire care să te reprezinte:

 • Dacă mizezi pe eleganță, fă-o ca la carte. În cazul în care ai ales un eveniment de tip black tie pentru nunta ta, atunci este o idee bună să alegi un costum din materiale de calitate şi cu un croi elegant. Te poţi inspira din ţinutele vedetelor la evenimentele speciale pentru a vedea cum trebuie să arate un costum care vine impecabil şi poţi apela la un croitor pentru a te asigura că fiecare piesă pe care o porţi ţi se potriveşte la perfecţie.
 • Acordă mare atenţie detaliilor. Detaliile fac diferenţa în multe aspecte, dar în ceea ce priveşte stilul vestimentar, acestea sunt esenţiale. Ai grijă ca fiecare detaliu al ţinutei tale să fie pus la punct, de la reverul sacoului şi până la nasturii pantalonilor. 
 • Decide din timp. Nu lăsa pe ultima clipă alegerea ţinutei. Spre exemplu, dacă ai programat evenimentul cu un an înainte, este o idee bună să începi să cauţi ţinute cu jumătate de an înainte de data programată. În acest fel, vei avea timp să probezi o mulţime de piese vestimentare, de la sacouri pentru bărbaţi şi până la pantofi sau accesorii. 
 • Sfătuieşte-te cu cei în care ai încredere. Sfaturile celor în care ai încredere îţi vor fi cu siguranţă de folos atunci când alegi vestimentaţia pentru propria nuntă. Discută cu viitoarea ta soţie, cu părinţii, cu prietenii şi cu oricine altcineva îţi poate oferi păreri pertinente.
 • Optează pentru culorile potrivite. Ca mire, este o alegere inspirată să porţi piese în culori care se asortează perfect şi să nu optezi pentru mixuri de culori prea extravagante. Combinaţiile clasice alb şi negru, alb şi bej sau mixuri în culori neutre alături de o culoare tare sunt variante sigure.

Ţinute elegante bărbătești pentru nuntă: cum le alegi din postura de invitat

Ţinute elegante bărbătești pentru nuntă: cum le alegi din postura de invitatŢinute elegante bărbătești pentru nuntă: cum le alegi din postura de invitat 2Ţinute elegante bărbătești pentru nuntă: cum le alegi din postura de invitat 3Ţinute elegante bărbătești pentru nuntă: cum le alegi din postura de invitat 4Ţinute elegante bărbătești pentru nuntă: cum le alegi din postura de invitat 5Ţinute elegante bărbătești pentru nuntă: cum le alegi din postura de invitat 6Ţinute elegante bărbătești pentru nuntă: cum le alegi din postura de invitat 7Ţinute elegante bărbătești pentru nuntă: cum le alegi din postura de invitat 8Ţinute elegante bărbătești pentru nuntă: cum le alegi din postura de invitat 9Ţinute elegante bărbătești pentru nuntă: cum le alegi din postura de invitat 10Ţinute elegante bărbătești pentru nuntă: cum le alegi din postura de invitat 11Ţinute elegante bărbătești pentru nuntă: cum le alegi din postura de invitat 12Ţinute elegante bărbătești pentru nuntă: cum le alegi din postura de invitat 13Ţinute elegante bărbătești pentru nuntă: cum le alegi din postura de invitat 14Ţinute elegante bărbătești pentru nuntă: cum le alegi din postura de invitat 15Ţinute elegante bărbătești pentru nuntă: cum le alegi din postura de invitat 16Ţinute elegante bărbătești pentru nuntă: cum le alegi din postura de invitat 17Ţinute elegante bărbătești pentru nuntă: cum le alegi din postura de invitat 18Ţinute elegante bărbătești pentru nuntă: cum le alegi din postura de invitat 19Ţinute elegante bărbătești pentru nuntă: cum le alegi din postura de invitat 20

De-a lungul vieţii, o persoană va fi invitată la cel puţin câteva evenimente precum o nuntă, de aceea este important să ştii cum să îţi alegi ţinutele. Iată câteva idei care să te ajute să optezi pentru cele mai bune variante:

 • Pentru evenimente elegante, alege combinaţii pe măsură. Dacă vei merge la un restaurant sau la un salon de evenimente, atunci cea mai bună opţiune este să îmbraci un costum atent ales. Poţi opta pentru cămașă, vestă şi sacou sau doar pentru cămașă şi sacou în funcţie de preferinţele tale. De asemenea, tu decizi dacă vei accesoriza ținuta cu papion sau cravată, însă trebuie te asiguri că toate piesele vestimentare se potrivesc între ele. 
 • Pentru evenimente relaxate, optează pentru ţinute casual elegante. O cămaşă albă, o pereche de pantaloni bej din material subţire şi un sacou în aceeaşi culoare cu pantalonii reprezintă o alegere simplă, dar sigură, pentru evenimentele ceva mai relaxate, precum o nuntă de zi sau o nuntă pe plajă. 
 • Alege culori care te pun în valoare. Fiecărei persoane i se potrivesc anumite culori, în funcţie de nuanța tenului, a părului său a ochilor. Odată ce descoperi ce culori te pun în valoare, optează pentru ele în special la evenimentele deosebite. De la verde şi până la bleumarin sau vişiniu, ai o mulţime de opţiuni pe care le poţi testa pentru a vedea ce culoare de costum îţi vine cel mai bine.

Ţinute de nuntă pentru bărbaţi: citate despre eleganța masculină care să te inspire

Ţinute de nuntă pentru bărbaţi: citate despre eleganța masculină care să te inspireŢinute de nuntă pentru bărbaţi: citate despre eleganța masculină care să te inspire 2Ţinute de nuntă pentru bărbaţi: citate despre eleganța masculină care să te inspire 3Ţinute de nuntă pentru bărbaţi: citate despre eleganța masculină care să te inspire 4Ţinute de nuntă pentru bărbaţi: citate despre eleganța masculină care să te inspire 5Ţinute de nuntă pentru bărbaţi: citate despre eleganța masculină care să te inspire 6Ţinute de nuntă pentru bărbaţi: citate despre eleganța masculină care să te inspire 7

De-a lungul timpului, foarte mulţi creatori de modă, dar şi vedete sau artişti din întreaga lume, au vorbit despre eleganță, modă şi stil, iar cuvintele lor încă sunt o sursă de inspiraţie pentru toţi cei care îşi doresc să se îmbrace corect, dar şi să îşi descopere propriul stil. Iată câteva citate despre stilul vestimentar care să te inspire în a alege nu numai cea mai bună ţinută pentru nuntă, ci cea mai bună ţinută indiferent de ocazie:

„Hainele nu îl fac pe bărbat, dar au făcut o treabă bună pentru mulţi bărbaţi.” (Herbert Harold Vreeland)

„Nu te lăsa pradă trendurilor. Nu lăsa moda să pună stăpânire pe tine. Fii tu acela care decide ce eşti, ce vrei să exprimi prin felul în care te îmbraci şi modul în care trăieşti.” (Gianni Versace)

„O cravată potrivită este primul pas important în viaţă.” (Oscar Wilde)

„Moda este ceea ce îţi este oferit de patru ori pe an de designeri. Stilul este ceea ce alegi.”(Lauren Hutton)

“Un bărbat care se îmbracă bine ştie că orice lucru de valoare nu devine niciodată demodat şi că o lucrare superbă a unui croitor nu îmbătrâneşte niciodată.” (Finiş Far) 

“Stilul înseamnă a şti cine eşti, ce doreşti să transmiţi şi a nu-ţi păsa de nimic altceva.” (Orson Welles)

“Este chiar stupid să consideri că hainele nu sunt importante şi că fiecare dintre noi ar trebui să purtăm orice ne dorim. Majoritatea oamenilor nu tratează felul în care se îmbracă cu suficientă seriozitate, însă fie că vrem sau nu, felul în care ne îmbrăcăm transmite un mesaj şi de multe ori deciziile noastre sunt puternic influenţate de felul în care o persoană arată.” (G. Bruce Boyer)

Ţinutele pentru nuntă nu sunt dificil de ales, în special atunci când ai deja o idee legată de ce anume ţi se potriveşte. Optează pentru materiale de calitate, culori uşor de asortat, croieli clasice perfecte pentru corpul tău şi nu uita să pui accent pe accesorii, deoarece acestea sunt la fel de importante precum hainele!

Sursa foto: Pexels.com, Pinterest.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *